interMaction
HRM Coaching - Ontwikkeling - Begeleiding P&O- HR Coaching
 

Coaching

Als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je altijd hebt gekregen.

Professional zijn

Coaching krijgen neemt in populariteit toe. In sommige gevallen is het zelfs een arbeidsvoorwaarde geworden. Niet zozeer omdat iemand begeleiding nodig heeft, maar meer omdat die persoon zich wil verbeteren tot een echte professional. We zien dit in de sport waarin zelfs topsporters een coach hebben. Zij gebruiken deze als “spiegel” om hun prestaties te verbeteren.

Wij coachen volgens de principes van Marshall Goldsmith: hoe succesvolle mensen nog succesvoller kunnen worden. Dat betekent niet dat u een topsporter moet zijn, maar wel dat u zich wilt verbeteren. Ongetwijfeld zult u in een aantal zaken succesvol zijn, maar meestal hebt u ook een aantal beperkingen. Helaas is dit vaak een blinde vlek, omdat we die niet willen zien of herkennen. Mensen denken dan dat de ander zich vergist, schieten in de ontkenningsmodus of brengen de boodschapper in diskrediet.

Wijze van aanpak

In onze methode gaan we ervan uit dat mensen alleen iets willen doen, zoals veranderen, als het naar hun normen past in hun eigen belang. Dat geldt meestal als datgene wordt bedreigd, waar ze werkelijk waarde aan hechten. Dat valt meestal onder de termen geld, macht, status en populariteit.

Het richt zich dan vooral op de dingen die we niet meer moeten doen. Het valt mensen eerder op als je minder negatieve dingen doet dan dat je allerlei positieve dingen wilt toevoegen aan wat je al doet, terwijl je de negatieve in stand houdt.

Wij starten altijd met een 360-gradenfeedback, gevolgd door een confrontatie met de werkelijke bevindingen. Ze behoren spijt te betuigen aan iedereen die last heeft gehad van hun negatief gedrag (om negatieve associaties weg te halen) en publiekelijk bekend maken wat ze willen veranderen, zodat anderen dit ook kunnen herkennen. Maandelijks volgt een follow up met collega’s, omdat de vorderingen op een eerlijke manier gevolgd kunnen worden. Men wordt geleerd onbevooroordeeld te luisteren. Dus geen tegenspreken of in de rede vallen. Dankbaarheid is eerder een reactie. Tenslotte wordt ze geleerd in feedforward te denken. Vooruit naar mogelijkheden en niet achterom naar onmogelijkheden.

Comfortzone

Het gaat er om dat mensen even uit hun comfortzone worden gehaald en enkele risico’s willen nemen op weg naar een nieuwe comfortzone. De grootste vijand voor menselijk potentieel is namelijk blijven zitten in je comfortzone.

Coaching is een effectief instrument om te leren en te veranderen. Het stimuleert ontwikkeling en helpt u om op een andere manier naar uzelf te kijken. Hierdoor krijgt u meer zicht op andere gedragsmogelijkheden en bent u daardoor in staat bewuster uw gedrag effectiever in te zetten. Coaching helpt u te groeien, vanuit uw eigen kracht te gaan werken, te inspireren en resultaten te bereiken.

Coachen is bedoeld voor leidinggevenden, professionals en ondernemers die openstaan om te leren, weten dat aan jezelf werken verrijkend is voor jezelf en je omgeving. Coaching is geen therapie. Coaching is gericht op het vrijmaken van verborgen, onbewuste mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Bewustwording is hierbij het sleutelwoord. Coaching leidt tot meer zelfkennis en daaruit voortvloeiend meer zelfvertrouwen. Dit zet u aan tot handelen om uw persoonlijke doelen te bereiken. Op deze manier komt u dus steeds meer in uw eigen kracht!

Coachingsaandachtsgebieden

Onze coachingsaandachtsgebieden zijn:
Personal coaching
Loopbaancoaching
Executive coaching
Teamcoaching
Coaching voor Young Professionals

Informatie aanvragen

Afspraak maken

Contact opnemen


   Inhoud Coaching

 
   Inschrijven nieuwsbrief

Email 


Naam 
Amsterdam & Hardenberg - 05 23 23 31 85 -
interMaction
Maatdijk 7
7696 BE HARDENBERG
© interMaction -                                                                                                 Disclaimer & Privacy - Sitemap - Links